KIRA OUTEMBETOVA

Ik heb altijd een bijzondere fascinatie gehad voor KUNST. Ik ben een AUTODIDACT kunstenaar en textielontwerper. Zelf ben ik geboren en getogen in Moskou, maar nu woon ik in NEDERLAND. In mijn ontwerpen blijven de oorsprong en nieuwe vaardigheden zichtbaar die ik heb geleerd met behulp van boeken, video’s, en MUSEUM bezoeken. Ik besteed veel tijd aan studies van de OUDE MEESTERS schilderijen om mijn techniek te verbeteren.
Ik gebruik de realistische stijl van schilderen voor het creëren van TROMPE-L`OEIL muurschilderingen die de optische ILLUSIE scheppen van een driedimensionale scene achter de muur, dat niet alleen “Het oog bedricht “, maar ook tot de VERBEELDING spreekt.
Ook hou ik van Bas RELIEF muurschilderingen. Het kunstwerk is op de muur geboetseerd om licht en SCHADUW te gebruiken voor een krachtig effect.
Zelf vind ik leuk om mijn ervaring met anderen te delen. Op de wekelijkse SCHILDERLESSEN help ik mensen om hun teken- en schilder vaardigheden te verbeteren
Een paar jaar geleden was ik op een creatieve zoektocht naar nieuw MATERIAAL dat meer mogelijkheden tot zelfontplooiing biedt. En ik heb dat gevonden : handgemaakte VILT . Vilt maken is een lang, fysiek en toch intuïtief proces.
In mijn werk combineer ik dierlijke VEZELS van wool en zijde cocons met andere NATUURLIJKE materialen en door de mens gemaakte producten, zoals leer, metaal, glas, hout en textiel.
Ik hou van de vrijheid van vilt in een breed scala van ONTWERPEN, VORMEN en KLEUREN.

EXPOSITIES:

2011 Het Talens Palet Talens Palet Teken- en Schilderprijs. Regionale winnaar. Winnaar van de Bibliotheekprijs landelijke finale.
2016 “Seele des Filz” Jungesforumkunst, Siegburg, Duitsland. Vilt expositie met Russische kunstenaars
2016 “Bezielend Vilt” Almere, Netherlands
2017 “Soul Of Felt” Prato, Italy